RENOVASYON Iç MIMARLıK PROJELERI SECRETS

renovasyon iç mimarlık projeleri Secrets

renovasyon iç mimarlık projeleri Secrets

Blog Article

Örnek verilecek olursa kentlerde eski bir fabrika binası varsa o binanın işlev kazanması ve yıkılmasını önlemek için burasının sanat galerisine dönüştürülmesi renovasyondur.

Duvarlar beyaza boyanmış ya da tuğla, taş veya geri kazanılan ahşapla kaplanmıştır. Rustik iç mekanlarda yaygın olarak kullanılan diğer bir öğe ise büyük pencerelerdir. Bu pencereler iç mekanı ışıkla doldurur ve evin mümkün olduğu kadar dış mekana yakın olmasını sağlar. Adirondack sandalyesi, bu stille eşleştirilen en popüler mobilyalardan birisidir.

Konservasyon ve restorasyon nedir soruları üzerinden konservasyonun ve restorasyonun tanımına değindik. Şimdi sıra sık sık karıştırılan bu iki kavrama kısa bir bakış atmaya geldi.

Neyi sevip neyi sevmediğimizi biliyoruz. Belirli renk paletlerine, çizgilere, şekillere ve mimari detaylara eğilim gösteriyoruz. Ancak bu vizyonu tasarımcıya aktarma sürecinde doğru kelimeleri ararken kafamız karışıyor.

Öte yandan renovasyon, günümüze ve geleceğe uyum sağlamamıza gardenımcı olur. Mevcut yapıları yeniden şekillendirmemizi ve yeniden kullanmamızı sağlayarak onları present day yaşam için daha pratik ve çekici hale getirir.

Renovasyon kelimesi mimari ve inşaat işlerinde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Renovasyon yeniden düzenleme ve onarım işlerini ifade etmek için kullanılmaktadır.

Şimdilerde ise Pekin Tren İstasyonu; başarılı renovasyonu sayesinde, şehir için davetkar bir rol üstleniyor.

Restorasyon projesi yapılacak müdahale ve onarımları gösteren projedir. Rölöveden yola çıkılır ve restitüsyon esas alınır. Bu aşamada mal sahibinin talepleri binaya uygulanır. Taşıyıcı sistem, zemin sorunları, günümüz konfor beklentileri, şema değişiklikleri analiz edilir.

Bahçe içerisinde yer alan mevcut iki katlı dubleks konutun dış cephesi ve peyzaj projelerinin 3 boyutlu görselleştirmeler ile müşteriye beğendirildikten sonra teknik çizimlerinin hazırlanması ve metrajlarının çıkarılarak yaklaşık maliyetinin hesaplaması yapılmış olup müşterinin mevcut bütçesine göre malzeme seçimi, görselleştirme ve uygulaması yapılmıştır

present day tasarıma benzer şekilde Alman kökenli Bauhaus tarzı da sade ve keskin hatlarla sunulan basitliği vurgular. Bu iç mimari tasarımın kilit öğesi olan işlevsellik, biyoloji bilimiyle birlikte uygulanmıştır. Bu ekolojik tasarım, odak noktası olarak insanların ihtiyacını karşılamayı alarak sanat ve bilimin birleşiminden meydana gelir. Örneğin aydınlatma üniteleri hem stillerine hem de odadaki işlevlerine göre seçilir (örneğin mutfakta hazırlama alanında dolap altı aydınlatma kullanılır). Odaya parlaklık veren çOkay sayıda basit, dahili aydınlatma üniteleri de görmek mümkün.

  Sade, basit formları ve desenleri zamansızdır. Kitleler için toplumsal tasarım kavramını ve bu dönemlerden günümüzde uzanan klasik mobilya parçalarını seviyorum.” –Dana Romeis, Castle design and style

“1920li ve 1930lı yıllarda present day teknolojik gelişmeleri göstermeyi amaçlayan öğeleri kullanan bir dekoratif stil.” (İç Mimarlığın Tarihi, John Pile ve Judith Gura) artwork Deco “modernliğin ve zarafetin yanı sıra gösterişi de ifade etmektedir.

Sitemizde kullanılan içerik ve görsellerin tüm hakları saklıdır, izinsiz kullanımı hukuki yaptırıma tabidir.

Üstelik, check here ziyaretçilerin özel günlerini kutlamak için de kullanıma açık. Kasrın hemen yanındaki bölümde özel gün organizyonları düzenleniyor ve kasrın bahçesinde çekim yapılmasına izin veriliyor.

Report this page